طراحی سازه
طراحی سازه یکی از مهمترین و حساسترین مراحل یک پروژه ساختمانی است. در طی فرآیند این کار باید بین مهندس معمار که طراحی معماری بنا را انجام داده است با مهندس تاسیسات، طراح نما، محاسب و … یک همفکری و هماهنگی مفید شکل بگیرد تا سازه ساختمان به مرحله اجرایی شدن برسد. لازم به ذکر است که دو نوعِ مرسوم سازههای ساختمانی، سازههای بتنی و سازههای فولادی هستند که با توجه به انتخاب هر کدام از آنها برای سازهی بنا، جزییات طراحی و نتیجه نهایی متفاوت خواهد بود.
از جمله مزایای سازه فولادی باید به وزن کمتر آن، نداشتن پِرتی در مصالح به دلیل ساخته شدن در کارخانه یا کارگاه و نداشتن محدودیت جوی و آب و هوایی، اشاره کرد. سازههای بتنی نیز در برابر حریق مقاومتر هستند و هزینه نگهداری آنها کمتر از سازههای فلزی است. در ضمن عمر بناهایی که سازهی بتنی دارند بیشتر از بناهایی با سازههای فلزی است.
در طراحی کردن سازهی یک پروژه، مهندسان باید به بهترین فرم و فضای ممکن رسیده تا بتوانند فرم و شکل کلی بنا، طراحی داخلی آن، نمای بنا، داکتها، رایزرها و … را در حد مطلوب به نتیجه برسانند. پیدا کردن بهترین روش برای اجرای یک ساختمان را میتوان هدف پروسه طراحی کردن سازه آن دانست.
توجه کردن به بودجه مصوب پروژه، خواستههای کارفرما و کیفیت اجرا نیز از جمله موارد محدود کننده در طراحی سازههای ساختمانها است ک باید توسط مهندسان مد نظر قرار بگیرد. البته مهندسان باید در نظر داشته باشند که با توجه به وجود گسلهای زیاد در سرزمین ما، توجه به ایمنی ساختمان و سازه نیز در صدر موارد حیاتی این بخش از طراحی ساختمان قرار میگیرد. همان طور که میدانیم تمامی بارهای وارد شده به یک بنا اعم از بار زنده و بار مرده و فشار عوامل طبیعی مانند باد و باران از طریق اسکلت ساختمان به فونداسیون آن منتقل خواهد شد. لازم به ذکر است که ساختار سازه نیز شامل مواردی مثل ستونها، تیرهای اصلی، تیرچهها و … میشود.
برای طراحی سازه با کارشناسان و مهندسان ما در شرکت شمسه تماس بگیرید.